PDA

View Full Version : Issues with the new site?


titch
10th June 2008, 04:28 PM
If you discover problems with the new site, eg you can't do something you used to be able to, or don't have access to somewhere you should, please post about it in here.

While I have tried to get the permissions correct, right from the start, it is entirely possible that there are some that are missing, so please do let us know if you run into any problems.

Thanks!

GillyG
10th June 2008, 11:34 PM
Titch, I think you've worked marvels here! One thing I find a little bemusing though ... we all seem to have joined in January 1970 - even Maddy who wasn't born until 23 years later!!! :D

titch
10th June 2008, 11:43 PM
I know - like the passwords failing to make it across, it's another of the little quirks! I suspect we can reconstruct it given a bit of time, I'll have to basically find out what the internal database field is called in this forum system, and extract the appropriate field from the backups of the old system. It's a job for another time though!

madmclw
11th June 2008, 02:49 PM
Awww gee Gilly, I just came in here to mention that XD Ya beat me to it =P


I can't get into the General Discussions forum atm...it says the database has encountered an error...not too sure whether this is a problem with a site, the school internet or what...just thought I'd mention it.

titch
11th June 2008, 03:55 PM
Server needed a reboot. Lorian just got me on MSN to say "loads of errors from someone called madmclw, looks like they're trying something that isn't working" :lol: (any errors go straight to his email box, so that he can monitor whether the sites he hosts are working, to limit down time)

Anyway, should be ok again now - the operating system had a hissy fit by the look of it!

I think it should be a simple bit of SQL to get the dates sorted out (something along the lines of uploading the old member table to the server then SQL similar to UPDATE new_member_table SET new_member_table.date_joined = old_member_table.date_joined WHERE new_member_table.member_name = old_member_table.member_name for the geeks among you.)

madmclw
11th June 2008, 09:25 PM
Aha...he's gonna have some more now because it still won't let me in =[[ Why general discussions of all things?! It'll let me go to the thread with the latest post in it if I click on that bit, but not the list of threads...=[ Sorry

madmclw
11th June 2008, 09:26 PM
ARRGGHH!! The same message comes up when I try to get into the User CP bit as well...I've been in there before though, same as general discussions...

Okay, and for the sake of trying everything out now, to see what I can and can't do, you know the new posts link at the top? It comes up if I do that as well =/

titch
12th June 2008, 12:30 AM
That's utterly bizarre :badpc: I have no idea why you're having problems. I've checked your account, and you're in the correct group, and also I've checked the rights that the group has in terms of forum access and they are correct.

I'm wondering whether it's worth creating you an entirely new account, see how that works, and merge your existing one onto it. I'll make an account in just a mo and see if I run into any problems with forum access when in the same group as you. If I don't, you can try the account yourself, swap between the two and make sure that you don't have problems either, then merge. Are the problems occurring while accessing the site from different places (ie school, home etc)?

I'm a bit concerned that it has happened in areas that you were able to access. I'll check with Lorian tomorrow as well to see if there were any more server issues, as it might just be that you had a case of really bad luck and managed to hit both times that it was having problems.

madmclw2
12th June 2008, 12:44 AM
Doesn't appear to be anything to do with the group as I've just merrily clicked around with this account, which is in the same group as your normal account. I'll PM you the password in a mo, so that if you're still having troubles you can try using this account and see if it makes any difference.

Sorry for the hassles :(

madmclw2
12th June 2008, 08:23 AM
Ho, well, I just went back onto the other account for sake of trying, and it still comes up =[ The first time I mentioned it it was at school, 2nd time and now it's at home, AND on two different computers...It's working fine on this account though.

And don't apologise!! It's not your fault. Thank you so much for all your help =]

lady p
12th June 2008, 04:31 PM
Sorry, I had a bit of a senior moment and posted my help request in the wrong place - I'll blame it on the meds Im taking lol.

I dont appear to have access to all areas, Pink room, over 18's etc- is there still a members gallery?

Sorry for the mistake :bow: :bow: - I would like to say well done for all your efforts getting us back up and running though, you have all worked so hard and the site looks great !!

titch
12th June 2008, 05:13 PM
Maddy - hopefully your normal account will now work. I tried to merge it onto the new one, and couldn't, got errors, which suggested the database had problems. So it looks like yesterday, either the database server crashed and took Windows with it, or Windows crashed and took the database server with it, and you just had the bad luck to be doing something in the middle of that time, so that your account got locked.

Anyway, let me know if you still have problems!

Lady p, you should have access now :)

madmclw
12th June 2008, 09:24 PM
Ahaa, thank you so much!!!

BeckyH
12th June 2008, 11:46 PM
i don't have a problem but i wanted to say that i really like the new profiles, with the bits about what sort of surgery you've had, whether you've been braced/cast etc. brilliant! is there a way that members can search for all people who've had for example anterior surgery, so that stories can be easily read? or is that too complicated a thing? :D just curious, as it may benefit new or shy members who want to read some of our stories.

titch
13th June 2008, 06:56 AM
Ah, I'm glad you like them :D They'll probably need some work yet, as the options are just what I was able to dash off quickly, so they may not be terribly well thought out in some cases. As to searching on them, click Members List (3rd option on the navbar at the top), and at the top right of the member list click Search Members, then select Advanced. You can only search on selection fields, and I haven't had time to test how it works with the ones where multiple selection is allowed, so I have no idea how well it works with them - definitely works well with the single selection ones though :)

Rachie
13th June 2008, 10:41 AM
Hi Titch,

Just wanted to say that I love your family picture...are you married to Jamie Theakston?!

Rachie x

titch
13th June 2008, 12:56 PM
According to the photographer, I'm married to a Bond villain! Actually, the photo that was in reference to really does have him looking like he ought to be stroking a white persian and talking in a sinister voice :glee:

We would never even have considered a photo shoot like the one we had done, but I won it, and the photos were great :)

Lucy7
17th June 2008, 01:15 AM
Hey Titch-
This may be a really stupid question (I am sooooo dim with tech stuff) but how do I get personal messages. Do I have to list all the names of people allowed?
Thanks!
Lucy

nutmeg
17th June 2008, 02:34 AM
Hii Lucy

Click on User CP at the top left of the screen. Then click on Edit Options. If you scroll down you will see a section on Personal Messages. You can either allow Personal Messages from everyone, or restrict them to Administrators and Contacts. if you choose the latter, there is another sectiion in User CP, for saying who you want to be in your Contacts.

Little Ali
20th May 2009, 09:55 PM
Just want to see if my signature is now showing.

mark
20th May 2009, 10:40 PM
Yep It Sure Does :)

DublinPauline
3rd July 2009, 12:32 AM
I can't log in as Pauline for some reason. I've tried every password I can think of and none have worked. When I put in a New Password request, it gave one for the DublinPauline account.
THanks for any help on this!
Pauline

titch
3rd July 2009, 11:43 AM
I've replied to your email regarding this :) As I said in that, I'll also change your posts as DublinPauline to become part of your Pauline account, so that there's no confusion.

zoolane
25th July 2009, 09:41 PM
Ok keep getting booted from site or my browser is said link broke?

MemmaLou
26th July 2009, 01:40 AM
Ok keep getting booted from site or my browser is said link broke?
same happened to me, but it seems to be fixed now :P :)

MemmaLou
27th July 2009, 02:00 PM
my browser seems to not want to let me on the site sometimes.... its working now, but wouldnt work last night or this morning.... if it happens again ill try to remember the message :P

titch
27th July 2009, 03:41 PM
Unfortunately there is downtime with almost any hosting, and that's what happened. First off the database server was upgraded, tehn I think there had been a table-lock situation whihc had to be resolved. Should be ok now though :)

MemmaLou
27th July 2009, 04:25 PM
ok :)